Meseceva dijeta do 3kg za 1 dan!

Još u osnovnoj školi su nam govorili da Mesec pomoću svoje gravitacije utiče na nivo mora na Zemlji. Manje je poznato da Mesec utiče na tečnost koja se nalazi u našem organizmu. 
Mesečeva dijeta se bazira na efektima gravitacije Meseca uz pomoć koje možemo da smršamo i do 3 kg za samo 1 dan.

Pored toga što je cilj ovog programa mršavljenje, mesečeva dijeta je dobar način da izbacite toksine iz organizma i poboljšate imunitet.  Takodje, ukoliko ste trenutno na nekoj drugoj dijeti, ova dijeta Vam može samo poboljšati efekte i pomoći da skinete još koji kilogram.

Mesec i Telo

Mesečeva gravitacija može da utiče na tečnost koja se nalazi u našem organizmu. Možda već znate, ali 60% čovekovog tela je sačinjeno od vode.  Kada mesec dostigne svoju punu fazu i novu fazu, gravitaciona sila u kombinaciji sa suncem stvara visok gravitacioni efekat. Ovaj period povećanog efekta gravitacije traje oko 24 časa. Mesečeva dijeta je ustvari “post” koji traje 24 časa.

Kada i kako započeti Mesečevu Dijetu?

Započinje se tačno u vreme početka mesečeve mene i traje 24 časa. Mesec ima 4 mene:

Slika mladog meseca Slika prve četvrti meseca Slika punog meseca Slika druge četvrti meseca
Mlad mesec Prva četvrt Pun mesec Druga četvrt

Mesečeve mene se pojavljuju jednom nedeljno i traju oko 24 časa. Dok mlad mesec se pojavljuje jednom mesečno.  Idealno vreme za post je za vreme mladog meseca. Mnoga istraživanja su pokazala da se najveći efekat gravitacione sile postiže kada je mesec mlad. Bitno je da se post započne tačno u minut. Ukoliko pre početka mesečeve mene imate obrok, predlažemo Vam da ga preskočite.

Faze meseca za 2015 godinu.

Faze mesečevih mena za 2014 godinu

Lunarni kalendar faza mesečevih mena za 2013 godinu

Šta konzumirati tokom Mesečeve Dijete?

Tokom dijete možete konzumirati samo tečnost. Od Vas zavisi koliko tečnosti ćete uneti tokom dana. 2 litre je optimalno, medjutim ne postoje ograničenja što se tiče unošenja tečnosti.
Pored vode slobodno možete da pijete sveže cedjene sokove i čajeve kako biste obezbedili neophodne nutrijente za funkcionisanje organizma. Bitno je da ne unosite šećer tokom 24 časa. U čaj možete na primer da dodate med. Savetujemo Vam da povećate unos tečnosti izmedju 15:00 i 17:00 časova kako bi se osećali zasićeno i izbegli gladovanje koje može da usledi tokom večernjih časova.

Ukoliko ogladnite tokom dana, popijte što više tečnosti kako bi umanjili osećaj gladi, preporučujemo Vam da popijete čaj ili neki cedjeni sok od povrća.
Tečnosti koje sadrže šećere, masti ili soli nisu dozvoljene tokom trajanja dijete odnosno posta. To praktično znači da ne možete da pijete alkohol, mleko, gazirane sokove i slične veštački obogaćene napitke.

Koliko često se može ponavljati dijeta?

Ukoliko ovaj post sagledavate kao detoksikaciju organizma onda je dozvoljeno jednom mesečno da primenjujete ovu rutinu. Međutim ukoliko planirate da trajno izgubite kilograme pomoću ove dijete, moram da Vas razočaram ali to nije moguće. Nephodno je promeniti način ishrane kako bi osigurali lepo i zdravo telo na duge staze.

Da li je dozvoljena fizička aktivnost?

Naravno! Fizička aktivnost je uvek dobrodošla. I nakon mesečeve dijete preporučujemo Vam dizanje tereta (tegova) barem 3 puta nedeljno kako biste ubrzali metabolizam.

 Rezultati dijete
Ukoliko se budete pridržavali pravila možete da očekujete smanjenje telesne težine i do 3 kg za 24 časa. Medjutim kako bi zadržali ili čak dodatno smanjili težinu neophodno je da se izbalansirano hranite nakon dijete.
Predlažemo Vam da uradite test gde ćete na kraju dobiti personalizovani program ishrane.

Takodje, ovaj post je odličan za detoksikaciju organizma i poboljšanje imuniteta.

 Napomena: Uvek je preporučljivo da se pre svake dijete konsultujete za lekarom. Ova dijeta nije preporučljiva za trudnice, dojilje ili za žene koje pokušavaju da zatrudne, osobama sa niskim pritiskom, sa sniženim nivoom šećera u krvi.

 

Ukoliko Vam se dopada ovaj tekst, molimo Vas da ga podelite sa prijateljima. Kliknite na jedan od dugmića dole i podelite na FaceBook, Twitter, Google+, Email

Vanesa Petrov
Stručnjak za ishranu i fitnes s višegodišnjim iskustvom i preko 200 klijenata. Kao sertifikovani nutricionista i fitnes trener, posvećena je pomaganju ljudima da postignu svoje ciljeve u pogledu zdravlja i kondicije.

5 thoughts on “Meseceva dijeta do 3kg za 1 dan!”

  1. čitajući šta pišu astrolozi, ovu dijetu treba držati na svakih sedam dana ,kako sam ja shvatila,da bi imalo nekog efekta a ne samo kada je mlad mesec

  2. Danijela Stojkanovic

    Mene zanima kada pocinjem ovu dijetu,jel u tacno vreme koje pise u tabeli ili 12h ranije?Npr sledeci mlad mesec je 30 januara u 22:39,jel tacno u to vreme pocinjem i narednih 24 h pijem samo tecnost?

  3. Ja sam drzala ovu dijetu na svakih sedam dana i za 3 meseca skinula sam 9 kilograma a ako hocete samo detoksikaciju onda samo jednom mesecno drzite mene

  4. strelac 75

    Ja sam za godinu dana smršala sa ovom dijetom 30KGR i evo sad je opet držim, čisto da se iscistim. I nije mi se vratio ni jedan gram. Pijete samo vodu, kafu bez šećera, zeleni čaj sa limunom bez šećera. I tačno sve na vreme počinjete i završavate.

Komentari

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *