Ubrzanje metabolizma – 4 min dnevno

metabolizamPre nego što krenemo, neophodno je razjasniti šta je metabolizam? Metabolizam je biohemijski proces koji se dešava u svakom živom organizmu. Metabolizam je proces koji razgradjuje i konvertuje energiju u hrani koju konzumiramo u energiju neophodnu za obavljanje svih aktivnosti organizma. Aktivnosti organizma uključuju i najosnovnije funkcije kao što je disanje, spavanje. Brzina metabolizma je delom genetski odredjena, a može da se podstakne vežbanjem.

Brzna metabolizma može  zavisiti od pola, veličine tela, godina. Što je metabolizam brži, brže će se unešena energija iskoristiti za aktivnosti organizma. Svakodnevnim vežbanjem možemo podstaći ubrzanje metabolizma. Pogledajjte ove vežbe koje i kod kuće možete raditi, a potrebno je samo 4min dnevno.

Kliknite ovde da saznate idealan, zdrav i dugoročan način ishrane za gubitak kilograma. 

Ukoliko Vam se dopada ovaj tekst, molimo Vas da ga podelite sa prijateljima. Kliknite na jedan od dugmića dole i podelite na FaceBook, Twitter, Google+, Email

Vanesa Petrov
Stručnjak za ishranu i fitnes s višegodišnjim iskustvom i preko 200 klijenata. Kao sertifikovani nutricionista i fitnes trener, posvećena je pomaganju ljudima da postignu svoje ciljeve u pogledu zdravlja i kondicije.

1 thoughts on “Ubrzanje metabolizma – 4 min dnevno”

Komentari

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *